Трябва да спрат тези убийства по пътищата! Това заявява премиерът Бойко Борисов след срещата си във вторник с майката на убит на пътя футболист.

Това става ясно от стенограмата от заседанието на Министерския съвет, която е качена на сайта. "Преди малко беше майката, семейството на убито дете на пътя. 23-годишно момче, снимало се на времето с мен, като съм бил главен секретар, тогава е било малко. Сега един го застига с 200 километра в час и го пребива.

Такава трагедия! Казвам това, защото няма да пожалим и един лев за превенция. А и законодателно ще затегнем нещата. Казах и на майката, че готвим промени, които, ако бъдат приети в Народното събрание (ние от ГЕРБ ще настояваме за това, надявам се да бъдат подкрепени) – при тежки катастрофи, с пострадали, с настъпила смърт, ще искаме отнемане веднага на шофьорските книжки. Трябва да спрат тези убийства по пътищата!", казва Борисов. "Всички карате и виждате: слагаме нови мантинели, на всеки сто метра се трошат. Но спасяват човешки животи. Но и не само – обозначенията, табелите, струват ни пари, но всичко това спасява човешки животи", категоричен е премиерът. 23-годишният Никола Терзиев умира, след като 28-годишният Бейтула Исмаил го блъска с над 200 км/ч на магистрала “Хемус”. Както "24 часа" съобщи веднага след като научава, че сестрата на загиналия млад мъж е публикувала във фейсбук писмо, адресирано лично до Борисов, министър-председателят пожелал да разговаря с майката.

Срещата е била във вторник преди заседанието на Министерския съвет, каза майката Анелия Терзиева. На срещата са били още главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева. Преди дни сестрата на Никола Терзиев Боряна сподели снимка на брат си като малко момче, на която той позира до Бойко Борисов. По това време Борисов е главен секретар на МВР и двамата се запознават случайно. Премиерът посъветвал Ники да не става футболист, а каратист.