С промените в закона, приети от Народното събрание, намираме конкретния механизъм за решаваме на не малко проблеми, включително и за спортните бази.

Това заяви премиерът Сергей Станишев в двора на Националната спортна академия, където по повод националния Ден на спорта - 17 май, засади дръвче.

Той съобщи, че тази година правителството е заделило 9,5 милиона лв. за олимпийската програма и за спорта.

Премиерът допълни още, че не малко неща са направени за българския спорт, но амбицията на правителството е да се направи още много, като приоритетна стъпка е изграждането на Национална софийска спортна зала в столицата.

Премиерът заяви, че в максимално съкратени срокове може да започне строителството на тази зала, от която, по думите му и столичани и всички професионали спортисти имат крещяща нужда.

Припомняме, за строежа на такава зала се заговори сериозно след бронзовите медали на волейнационалите ни от световното първенство в Токио.
Впоследствие обаче темата бе забравена, а идеята - "замразена".

Станишев каза още, че амбиция на кабинета е България да стане още по привлекателна страна за провеждане на спортни мероприятия.

Тази година у нас се провеждат 9 световни шампионата и сме отделили нужните средства за тяхното домакинство.

Премиерът пожела успех на всички наши състезатели на предстоящата Олимпиада в Пекин.

На събитието присъства и председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весел Лечева, която помогна на премиара в саденето на дръвчето.

Свое дръвче в Олимпийския парк на НСА засадиха и Армен Назарян, Йордан Йовчев Евгения Раданова и още 9 именити наши спортисти.