Агенция "Пътна инфраструктура" съобщи, че превантивно ще затваря пътища в страната заради възникване на поледици.

В съобщение на агенцията се пояснява, че ще се затварят участъци от републиканската пътна мрежа, както и цели области, за извършване на обработка на пътищата и с цел предотвратяване на катастрофи при очакваните валежи от "леден дъжд" в следващите часове и възникване на обледяване на пътните настилки.

В областите Плевен, Ловеч, София, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич, Силистра, Бургас и Стара Загора вали дъжд, който се очаква да преминава постепенно в"леден дъжд". Ще има условия за възникване на поледици.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост, съобразена с конкретната пътна обстановка, като спазват указанията на контролните органи и не навлизат в участъците затворени за движение на МПС, съветват от АПИ.

От пресцентъра на МВР информират, че условия за образуване на поледица има в Софийска, Кюстендилска, Пернишка, Пазарджишка, Пловдивска и Старозагорска област, както и в западната и централната част от Дунавската равнина.

Информация на Националния щаб за зимната обстановка на територията на страната към 13:00 часа.

МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ И ПРОГНОЗА

Дъжд вали във Велико Търново, Пазарджик, Чирпан, Казанлък и Сливен. Сняг вали в планините. Дебелината на снежната покривка на 14.01.2017 г. в Северна България - между 11 и 36 см, а в Южна - между 2 и 28 см. Температурите в страната са от 0° в Чирпан до 12° в Ахтопол. В по-голямата част от страната вятърът е слаб до умерен, в западната половина - от запад-северозапад, в източната - от юг-югозапад. Само в Русе югозападният вятър е със скорост 12 м/с.

Прогноза за 14.01.2017 г.: След обяд, с преминаването на студен атмосферен фронт, валежи ще има в Централна и Източна България, а в Западна ще спират и облачността ще започне да се разкъсва. В планините и в планинските райони ще вали сняг, в равнинната част от страната дъжд. В Предбалкана и на места в Североизточна България с понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг, но бързо ще спре. Има условия за образуване на поледица. Вятърът и в Източна България ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 2° и 7°. Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. След пладне в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа силен, по билата временно бурен югозападен вятър, който ще се ориентира от запад-северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, след обяд с валежи от дъжд. С преминаването на студен атмосферен фронт вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са 6-8°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. ПРОГНОЗА ЗА ОПАСНИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ ЯВЛЕНИЯ: На 14 януари 2017 г. И в близките часове в западната и централната част от Дунавската равнина, Софийско, Кюстендилско, Пернишко, Пазарджишко, Пловдивско и Стразагорско има условия за образуване на поледица.

Прогноза за 15.01.2017 г.: През следващото денонощие от северозапад ще продължи да нахлува студен въздух и ще застудее. През нощта все още на отделни места в източните райони ще превалява предимно слаб сняг, но до сутринта и там валежите ще спрат. Започналото от запад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над Западна България ще се изясни. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, по-високи по Черноморието. Утре над страната ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Източна България и планинските райони, но без съществени валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°. Над Черноморието преди обяд облачността ще е предимно значителна, но без валежи. След обяд облачността временно ще намалее. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха и на морската вода - 3-4°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността по-значителни над Родопите и Странджа, но без съществени валежи. Ще духа до умерен в ниските части северозападен, а по билата югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

ПРОГНОЗА ЗА ОПАСНИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ ЯВЛЕНИЯ: На 15 януари 2017 г. Не се очакват опасни метеорологични явления.

ВРЕМЕТО ОТ 16 ДО 21 ЯНУАРИ 2017 г.: През нощта срещу понеделник бързо ще се заоблачи и от юг ще завали. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, с валежи от сняг, в крайните югоизточни райони и по Черноморието - от дъжд. Повече по количество ще са валежите в източната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде до умерен, в Източна България временно силен и там отново ще има условия за навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 8° и минус 3°, а максималните - между минус 5° и 0°. В сряда и четвъртък в Западна България вероятността за валежи е малка, а в Източна все още ще превалява сняг, но на по-малко места и по-слабо. Вятърът ще отслабне. Температурите ще останат без съществена промяна. В петък и събота повече слънце ще има в планинските райони, там и температурите ще се повишат. В равнинната част от страната минималните температури ще се понижат. Сутрин ще е мъгливо или с инверсионна облачност; по-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в часовете около и след обяд.

СЪСТОЯНИЕ НА ПЪТИЩАТА ОТ РЕПУБЛИКАНСКАТА ПЪТНА МРЕЖА

Състояние на проходи: - "Върбишки" - затворен за всички МПС; - "Златишки" - затворен за всички МПС; - "Троянски" - затворен за всички МПС; - "Айтоски" - отворен за всички МПС; - "Обзорски" - отворен за всички МПС; - "Печинско" - отворен за всички МПС; - "Предел" - отворен за всички МПС; - "Републиката" - отворен за всички МПС; - "Ришки" - отворен за всички МПС; - "Рожен" - отворен за всички МПС; - "Котленски" отворен за всички МПС; - "Вратник" - забранен за МПС над 10 т; - "Дюлински" - забранен за МПС над 12 т; - "Пампорово" - забранен за МПС над 3,5 т; - "Превала" - товарните МПС с ремаркета и полуремаркета да са задължително с вериги; - "Петрохан" - забранен за МПС над 12 т; - "Твърдишки" - забранен за МПС над 10 т; - "Шипка" - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Състояние на автомагистралите: АМ "Тракия": Област Бургас и област Ямбол: от пътен възел "Зимница" до гр. Бургас - отворена с ограничение на скоростта 80 км/ч. АМ "Хемус": Отворена за всички МПС. АМ "Струма": Отворена за всички МПС. АМ "Марица": Отворена за всички МПС. АМ "Черно море": Отворена за всички МПС. АМ "Люлин": област София: при тунел 1 /района на Мало Бучино/ - ограничено движение в дясна активна лента на лява тръба /посока София/, поради превантивен ремонт. Срок до 31.01.2017 г.

Въведени ограничения в движението на МПС по първокласната пътна мрежа:

- път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция: няма ограничения. - път І-2 Граница Румъния-Русе-Цар Калоян-Разград-Шумен-Девня-Варна: ОПУ Варна: Русе-Девня-Варна от км 166+890 до км 172+000 /Неофит Рилски до Девня/ - затворен за движение на МПС над 3,5 т, от км 172+000 до км 198+800 /Девня до Варна/ - затворен за движение на МПС над 12 т. - път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград: няма ограничения. - път І-4 Коритна-Български Извор-Микре-Севлиево-В. Търново-Омуртаг-Търговище-Шумен: няма ограничения. - път І-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция: област Кърджали: забранено е движението на МПС с тегло над 15 т в участъка Черноочене-Кърджали; забранено е движението на МПС с тегло над 3.5 т в участъка Подкова-Маказа. - път І-6 Граница Македония-Гърляно-Кюстендил-Перник-София-Пирдоп-Карлово-Сливен-Карнобат-Бургас: няма ограничения. - път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция: няма ограничения. - път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция: област София: Ихтиман-Вакарел - ограничено движение за всички МПС. - път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция: област Добрич: Варна-Каварна-Дуранкулак отворен за МПС до 12 т; област Бургас: път I-9 Звездец-Малко Търново ограничение над 12 т.

Състояние на републиканската пътна мрежа II и III клас:

Няма ограничения в: Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Монтана, Перник, Плевен, Русе, София, Стара Загора, Шумен.

Бургас: Път II-99 Царево-Граматиково - отворен за МПС до 12 т; път III-539 кръстовище Желязово-Айтос - отворен за МПС до 12 т; път III-795 Вълчаново-Драка - затворен за всички МПС; път III-906 Паницово-разклон Горица - отворен за МПС до 3,5 т; път III-907 м. Босна-Визица - отворен за МПС до 12 т; път III-908 (път I-9)-м. Босна-Варовник-път II-79 - отворен за МПС до 5 т; път III-5392 Винарско-Камено-Братово - отворен за МПС до 12 т; път III-7908 Промет-Присад - затворен за всички МПС; път III-7909 Равнец-(път III-539) - отворен за МПС до 12 т.

Варна: Път III-902 Оброчище-Кичево - отворен до 3,5 т; път III-2901 Суворово-Ветрино от км 22+000 до км 34+000 - затворен за всички МПС; път III-2902 Баир Баши-Кичево - затворен за движение за всички МПС.

Велико Търново: Път ІІ-52 Вардим-Ореш - отворен за МПС до 12 т; път ІІІ-302 Морава-Царевец - отворен за МПС до 12 т; път ІІІ-403 Коевци-Сухиндол - затворен за всички МПС; път ІІІ-405 Г. Студена-Царевец - отворен за МПС до 12 т; път III-405 Павликени-Карайсен - отворен за МПС до 3,5 т; път III-502 Полски Тръмбеш-Патреш - отворен за МПС до 3,5 т; път III-504 Ресен-Ст. Стамболово - ограничено е движението за всички МПС поради снегонавявания. Обходен маршрут: Ресен-Самоводене-П. Каравелово-Ст. Стамболово. Път III-504 Вързулица-Алеково - отворен за МПС до 12 т.

Добрич: Път II-71 Добрич-Оброчище e отворен за движение на МПС, без ограничения; път III-207 Жегларци-Тервел - ограничено движение за МПС над 3,5 т; път III-293 Северняк-Крушари - ограничено движение за МПС над 3,5 т; път III-296 Генерал Тошево-Каварна - ограничено движение за МПС над 3,5 т; път III-901 Шабла-Камен бряг-Каварна - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-2075 Орляк-Зърнево - ограничено движение за МПС над 3,5 т; път III-2702 Одринци-Ведрина - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-2903 Генерал Тошево-Росица - ограничено движение за всички МПС; път III-2904 Кардам-Дуранкулак - ограничено движение за всички МПС; път III-2932 Крушари-Добрин - ограничено движение за МПС над 3.5 т; път III-2961 Конаре-Белгун-Божаново - ограничено движение за всички МПС; път III-2963 Вранино-Белгун-Спасово - ограничено движение за всички МПС; път III-7001 Коритен-Капитан Димитрово - ограничено движение за всички МПС; път III-7102 Коларци-Тервел - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-7103 Оногур-Телериг-Крушари - ограничено движение за МПС над 3,5 т; път III-7105 Балик-Житница-Добрич - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-7106 Карапелит-Кочмар - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-9002 Балчик-Генерал Тошево - ограничено движение за МПС над 3,5 т; път III-9701 Добрич-Преселенци - ограничено движение за всички МПС.

Кърджали: Ограничение на всички МПС по третокласната пътна мрежа. Път II-58 (Конуш-Черноочене)-Комунига-Тополово-Асеновград от км 0+000 до км 25+047 - ограничено е движението за тежкотоварни МПС над 12 т.

Кюстендил: Път ІІІ-107 Рила-Рилски манастир в участъка след Рилски манастир от Бачкова чешма до Кирилова поляна - ограничено движение поради снегонавяване. Срок до 09:00 часа на 16.01.2017 г.; път III-602 (о.п. Кюстендил-Радомир)-Коняво-Горна Козница-Мала Фуча-Бобов дол в участъка Таваличево-Горна Козница, движение в една лента поради бурен вятър, снегонавявания и образували се преспи; път III 623 Бобов дол-Жедна от 15+200 до км 15+700, отворен за МПС до 3.5 т; път III-6012 Долно Уйно-Горно Уйно-Долни Кортен-Горни Кортен-Трекляно в участъка отклонение с. Уши-с. Трекляно от км 15+890 до км 21+000 ограничено движение през зимния сезон поради сложни планински и атмосферни условия. Сигнализиран е с пътни знаци.Срок до 31.03.2017 г; път ІІІ-6222 Смоличано-Пелатиково от км 10+000 до км 14+000 е ограничено движението за товарни автомобили поради пропадане на част от пътното тяло при км 10+650, км 11+720, км 12+830 и км 13+360. Сигнализирано с пътни знаци.Срок 31.03.2017 г.

Ловеч: Път III-358 Шипково-Рибарица от км 13+125 до км 32+800 - ограничено движение за всички МПС поради лоши метеорологични условия. Срок до 16.01.2017 г.; път III-3011 Горско Сливово-граница обл. Габрово от км 12+358 до км 16+854 ограничено движение за всички МПС. Обходен маршрут: Летница-Левски-Градище-Върбовка-Сухиндол. Път III-3013 Деветаки-Брестово - затворен за всички МПС, поради снегопочистване.

Пазарджик: Път II-37 Пещера-Батак-Доспат - движението на тежкотоварни МПС с ремаркета и полуремаркета е ограничено.

Пловдив: Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на Област Пловдив с изключение па път II-64 Пловдив-Карлово, път I-8 Пазарджик-Пловдив-Хасково и АМ "Тракия"; път II-56 Павел баня-Зелениково ограничено движение за МПС над 7,0 т, а МПС до 7,0 т да се движат задължително с вериги; път-III 861 Югово-Лъки-Здравец - отворен за МПС до 3,5 т и задължително с вериги; път III 862 Храбрино-Лилково - отворен за МПС до 3,5 т и задължително с вериги; път III-8604 Гълъбово-Бяла Черква - отворен за МПС до 3,5 т и задължително с вериги; път III 8611 Лъки-Белица - отворен за МПС до 3,5 т и задължително с вериги.

Разград: Път II-49 Разград-Тутракан - ограничено движение на МПС над 12 т; път II-51 граница Търговище-Чудомир-Лозница-път I-2 - ограничено движението на МПС над 12 т; път III-205 Исперих-Веселец-грница обл. Силистра - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-206 път І-2-Пороище-Студенец-Лозница - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-702 граница Шумен-Подайва-Исперих - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-2001 граница Русе-Глоджево-път ІІ-49 - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-2002 път І-2-Костанденец-граница Търговище - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-2003 път І-2-Дряновец-граница Русе - ограничено движението на МПС над 12 т; път IIІ-2004 с. Балкански до път III-204 - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-2005 път І-2-Самуил-Хърсово-Здравец-ІІІ-702 /Подайва/ - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-2102 граница Русе-Юпер-Бисерци-път ІІ-49 - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-2302 граница Русе-Просторно-път ІІ-49 - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-2304 път ІІ-23-резид. Воден-Острово-ІІІ-4902 - ограничено движението на МПС над 12 т; път IIІ-2305 с. Конево към граница със Силистра - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-2306 път ІІ-23-Печеница-Къпиновци-ІІІ-702 - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-4902 път ІІ-49-Побит камък-Завет-ІІІ-205 /Веселец/ - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-4904 път ІІ-49-ж.п. гара- /Разград-Дянково/ - ограничено движението на МПС над 12 т; път ІІІ-7002 граница Шумен-Г. вода-Хърсово-Г. извор - ограничено движението на МПС над 12 т.

Силистра: Път II-49 Кубрат-Старо село-Тутракан - ограничено движение за МПС над 12 т; път II-71 Средище-Каменци - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-205 Исперих-Стефан Караджа - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-207 Тервел-Алеково-Алфатар - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-215 кръстовище с път II-21-Дулово - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-216 кръстовище с път II-21-ферибот Силистра - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-218 кръстовище с път II-21-Иширково-Брадвари-Дулово - ограничено движение за МПС над 12 т; III-701 кръстовище с път I-7-Грънчарово-Секулово-Нови пазар - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-2077 Каблешково-Межден-кръстовище с път I-7 - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-2104 път II-21-Черногор-Главиница - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-2305 Зебил-Вълкан - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-7001 Войново-Кайнарджа-Краново - ограничено движение за МПС над 12 т.

Сливен: Път-484 Кипилово-разклон за път II-53 /Твърдишки проход/ - ограничено е движението на МПС над 10 т; път III-5007 Конаре-Твърдица - затворен за всички МПС.

Смолян: Път II-37 Батак-Доспат от граница с обл. Пазарджик до разклон за Сърница - товарните МПС без ремаркета и полуремаркета.

Търговище: Път II-51 Дралфа-Чудомир - отворен за МПС до 5 т; път III-204 Разград-Попово отворен за движение на МПС до 3.5 т; път III-704 Плъстина-Долно Новково-Омуртаг от км 0+000 до км 22+600 - затворен поради навявания; път III-202 Кацелово-Опака-Попово от км 38+365 до км 67+798 - затворен за МПС над 5 т; път III-204 Попово-Долец-Антоново от км 34+000 до км 71+887798 - затворен за МПС над 5 т; път III-407 Моравица-Мирово от км 0+000 до км 2+500798 - затворен за МПС над 5 т; път III-408 Илийно-Стеврек от км 0+000 до км 29+500798 - затворен за МПС над 5 т; път III-409 Омуртаг-Светлен от км 0+000 до км 35+700798 - затворен за МПС над 5 т; път III-513 о.п. Попово-/Попово - Ломци/ от км 0+000 до км 1+600 - затворен за МПС над 5 т; път III-706 Менгишево-Ябланово от 0+000 до 7+500 - затворен за МПС над 5 т; път III-2002 Костанденец-Захари Стояново-Попово от км 11+500 до км 39+200 - затворен за МПС над 5 т; път III-2042 Добротица-Любичево от км 0+000 до км 9+800 - затворен за МПС над 5 т; път III-4006 Антоново-Пчелно от км 0+000 до км 15+600 - затворен за МПС над 5 т; път III-4009 Лиляк-Александрово от км 0+000 до км 25+000 - затворен за МПС над 5 т; път III-4082 Глашатай-Длъжка Поляна от км 0+000 до км 23+300 - затворен за МПС над 5 т; път III-4802 Омуртаг-Илийно от км 0+000 до 10+400 - затворен за МПС над 5 т; път III-5102 Мировец-Буховци от км 0+000 до км 9+100, Острец-Певец от км 16+500 до км 28+900 - затворен за МПС над 5 т; път III-5102 Буховци-Острец от км 9+100 до км 16+500 - затворен за всички МПС.

Хасково: Път III-5509 Щит-Маточина - ограничено движението за всички МПС.

Ямбол: Път ІІ-53 Ямбол-граница обл. Бургас от км 154+000 до км 184+800 - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-5308 Калчево-Стефан Караджово от км 0+000 до км 39+300 - ограничено движение за МПС над 12 т; път III-7072 Недялско-Ямбол - ограничено движение за МПС над 12 т.

СЪСТОЯНИЕ НА ТРАНСПОРТНАТА И КОМУНИКАЦИОННА ИНФРАСТРУКТУРА:

Железопътна инфраструктура ∙ Железопътната мрежа е проходима при зимни условия; ∙ Преустановено е движението в междугарието Съединение-Панагюрище поради преспи. Снегорин с дизелов локомотив почиства участъка. БДЖ - пътнически превози ∙ В 10:20 ч, пътническият влак Пловдив-Панагюрище, в междугарието Съединението-Панагюрище спира пред преспа на спирка Смилец. Машинистът е успял да върне влака в гара Съединение. До края на деня са отменени всички влакове в участъка; ∙ Към момента само 2 влака са с по-голямо закъснение: бързият Бургас-Карлово-София - с 65 минути, и бързият Бургас-Пловдив-София - с 60 минути, тъй като в участъка Бургас-Зимница обслужва като пътнически влак; ∙ БДЖ-Пътнически превози работи с 30 локомотива по-малко поради повреди; ∙ Днес се очаква да бъдат отменени 62 влака. Пристанищна инфраструктура - речни и морски пристанища ∙ Река Дунав: забранено е движението на плавателни съдове; ∙ Пристанище Варна: всички райони на пристанище Варна са отворени за маневриране; ∙ Пристанище Бургас: всички пристанища са отворени за маневриране.

Въздушен транспорт ∙ Летище София - отворено; заради антиобледенителните процедури, които се извършват стандартно при ниски температури са възможни закъснения; ∙ Летище Пловдив - отворено; ∙ Летище Варна - отворено; ∙ Летище Бургас - отворено. Български пощи Създадена е организация за изплащане на пенсиите за месец януари 2017 г. "Български пощи" ЕАД работи нормално при зимни условия. Комуникационна инфраструктура Работи нормално и няма настъпили събития в резултат на обилния снеговалеж.

СЪСТОЯНИЕ НА ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО В град Пазарджик към 12.30 ч е възникнала авария. Екипи на ЕВН работят за нейното отстраняване. Няма данни за други населени места без електрозахранване.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОВЕДЕНИЕ И ДЕЙСТВИЕ Ако се налага да пътувате, се осведомете за метеорологичната и пътната обстановка. Използвайте главните пътища, които се почистват с приоритет. Пътувайте само с автомобили, подготвени за управление при зимни условия. Заредете колата с гориво. Подсигурете се с вода, храна и топли дрехи, в случай че пътуването ви се удължи. Не предприемайте маневри, които биха затруднили движението и на останалите. Не изпреварвайте снегопочистващата техника. Следвайте указанията на контролиращите органи. Подсигурете си непрекъсната връзка с близки и роднини. На път потегляйте със заредени телефони. При попадане в опасна ситуация потърсете помощ на телефон 112.

ПО-ХАРАКТЕРНИ СЛУЧАИ

На 14.01.2017 г. военнослужещи са почистили от сняг пътната мрежа в района на с. Медвен; по направленията: Бежаново - Спасово - Рогозина и обратно; Балчик - Добрич, както и пътя между селата Велислав и Пчелин, общ. Сунгурларе, обл Бургас. Екип на ГДПБЗН-МВР е изтеглил закъсал в снега автомобил. Служители на РДПБЗН са включени в общинските щабове в бедстващите райони на страната, при необходимост оказват съдействие на електроразпределителните дружества за възстановяване на електропреносната мрежа, транспортиране на болни, лекарства и стоки от първа необходимост.