Превозвачите в България изпратиха благодарствено писмо до министър-председателя Бойко Борисов за справедливото отношение по повод спорния закон за автомобилната камара.

Борисов нареди Законът за автомобилната камара да се изтегли
Обновена

Борисов нареди Законът за автомобилната камара да се изтегли

Превозвачите спират протестите си. ДАИ не контролирал ефективно

В писмото си те изразяват искрена благодарност и уважение към "достойната и справедлива позиция", която премиерът е изразил по повод Законопроекта за Българска автомобилна камара.

"Благодарим за принципното Ви решение за оттегляне на спорния законопроект. Вие подкрепихте демокрацията, подкрепихте и спечелихте сърцата на почтенните хора, желаещи да работят честно, справедливо и в диалог с държавата, а не в полза на частни корпоративни структури с неясен статут. Благодарим за професионализма, с който се отнесохте към проблема, и за това, че защитихте конституционното ни право на свободно сдружаване", пише в писмото до Борисов.

Левицата подкрепи недоволството на превозвачите

Левицата подкрепи недоволството на превозвачите

Искат долу Закона за автомобилната камара

Превозвачите благодарят и на медиите за обективното отразяване на събитията. В друго отворено писмо те изказват признателност за "активната ангажираност с проблема", която позволила обществото да бъде своевременно и пълноценно информирано.

Двете писма са изпратени от името на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, Национално сдружение на автобусните превозвачи ,Национален съюз на превозвачите, Корпорация на автомобилните превозвачи в България, Национално сдружение на Българските превозвачи, Камара на автомобилните превозвачи в България, Съюз на организациите в автомобилния транспорт, Българска автотранспортна асоциация, Национална транспортна камара, Съюз за иновации в автомобилните превози, Асоциация за безопасност и култура в автомобилните превози и Сдружение на превозвачите за подготовка и квалификация в автомобилния транспорт.

Превозвачи блокираха големите градове

Превозвачи блокираха големите градове

Браншът не иска месия