Левицата се срещна с автомобилните превозвачи. Лидерът Корнелия Нинова обяви пред медиите, че БСП изцяло застава зад исканията им. Те били притиснати от пакета за мобилност "Макрон", но получавали нов удар чрез Закона за автомобилната камара със задължението да членуват там.

Това е абсолютно лобистки закон, отсече червеният лидер. Създавало се частно министерство на транспорта. Едно лице, близко до властта вече е запазило в търговския регистър името за регистрация, поясни Нинова. Още няма закон, но Миролюб Столарски вече се регистрира като представляващ камарата. Очаква се фирмите да внасят по 1000 лева членски внос в камарата. Чистият приход ще е 17 милиона лева.

Представете си за каква арогантност става дума, изумена е Корнелия Нинова. Това решение убивало малките и средни превозвачи. Левицата е против закона и настоява той да бъде изтеглен и изобщо да не влиза в зала.

Димитър Димитров също е против този закон. Превозвачите ще се срещнат и с други групи. Конкурент ще преценява дали друга фирма ще получи лиценз, обясни Димитров. Той е категоричен, че се нарушава свободната търговия.

На четири кръгли маси е подложен Законът за автомобилните превози. Исканията на бранша са взети под внимание. Това стана ясно от отговора на Станислав Иванов за притесненията на бранша. Не било ясно кой ще е председател на камарата и какъв ще е членския внос. Щяло да се реши в зала "Арена Армеец от всички лицензирани превозвачи. Превозвачите в момента били разделени в множество организации. Тази камара ще издава единствено два документа, посочи Иванов. А за регистрацията на Миролюб Столарски герберът обясни, че той е прехвърлил на КРИБ името на камарата. В това нямало проблем, по думите му.