Разпоредено е общинският съветник и лидер на "Атака" Волен Сидеров принудително да бъде доведен в Столична дирекция на вътрешните работи, след като той не се е явил. Това съобщават от прокуратурата.

Днес Сидеров и бил призован да се яви в сградата на Столичната полиция в качеството му на обвиняем, за да му се предяви обвинението и да му се вземе мярка парична гаранция. Той обаче не е представил документ за самоличност и демонстративно си е тръгнал, обясняват от прокуратурата.

Малко преди това Волен Сидеров се скара с медиите, които бяха дошли пред сградата на СДВР. Той искаше да му се каже откъде журналистите имат информация за часа на неговото привикване от разследващите и заплаши да съди прокурора, който е предоставил "конфиденциална информация".

Разследват Сидеров и за заплахи срещу прокурори

Разследват Сидеров и за заплахи срещу прокурори

По първото обвинение той трябва да внесе гаранция от 50 000 лв.

На въпрос за какво е призован, Сидеров бе категоричен, че не знае.

Лидерът на "Атака" направи панаир и в сграда на СДВР, блъскайки по прозореца на охраната, с въпроса защо е нарушена неговата следствена тайна и защо са извикани медиите. Той заяви, че ще съди прокуратурата затова, че е издала следствена тайна, разпращайки прессъобщение до медиите.