От днес, 20 януари, гражданите на Република Северна Македония, Израел, Турция и Сърбия, и членовете на техните семейства, които пристигат от държава-член на Европейския съюз (ЕС), Европейското икономическо пространство, Швейцария, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, Република Северна Македония, Израел, Турция и от Сърбия, се допускат на територията на България при представяне на валиден цифров ковид сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване, или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване. Това е посочено в заповед на министъра на здравеопазването Асена Сербезова.

Също от днес в "червена зона" преминават Албания, Босна и Херцеговина, Колумбия, Република Малдиви, Фиджи, Демократична република Сао Томе и Принсипи, Сейнт Винсент и Гренадини. В "червена зона" по ниво на заболеваемост от COVID-19 са Австралия, Австрия, Албания, Люксембург, Доминиканска република, Кувейт, Италия, Канада, Катар, Швейцария, Белгия, Дания, Нидерландия, Норвегия, Швеция и др.

Всички държави, попадащи в "червена зона" по ниво на заболеваемост от COVID-19, са указани в заповедта, публикувана на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Нови условия за влизане на децата от 12 до 18 г. от страни от червената зона

Нови условия за влизане на децата от 12 до 18 г. от страни от червената зона

Трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа по-рано