Простреляният вчера в Стара Загора бизнесмен е в стабилно състояние, но лекарите не гарантират, че животът му е извън опасност. Това заяви пред БНР заместник-директорът на Университетската болница д-р Живко Желязков.

Христо Александров е настанен в реанимацията на здравното заведение. 

Простреляха бизнесмен в Стара Загора
Обновена

Простреляха бизнесмен в Стара Загора

Състоянието му е тежко

На 46-годишния, прострелян с няколко куршума,  са му направени няколко сложни операции, започнали вчера в ранния следобед и са продължили до късно вечерта. Три екипа са извършили оперативна интервенция в областта на корема, гърдите и гръбначния стълб на Христо. Лекарите все още го поддържат в кома, но състоянието му е стабилно. 

Стрелецът е бил задържан на място. Той е 65-годишен старозагорец. От мястото на инцидента е бил иззет пистолет.

46-годишният е прострелян от доведения му баща – 65 годишния Пеньо Пейков, в офиса на транспортната му фирма след скандал между двамата. Христо имал пълномощно да управлява фирмата, но през последните няколко месеца тя била в тежко финансово състояние. Собственикът й, който извършвал с благотворителна цел пътувания с отстъпки за хора в неравностойно положение, вече отказвал да ги вози.

Извършителят на престъплението е задържан за 72 часа, в понеделник ще бъде гледана постоянната му мярка. Прокуратурата му повдигна две обвинения – за опит за умишлено убийство и за притежание на незаконно оръжие.