Осми ден продължава протестът в триъгълника на властта. Гражданите са категорични в исканията си за оставка на кабинета Борисов, Те продължават и да искат и оставката на главния прокурор Иван Гешев.

По темата за общественото недоволството в страната, даде коментар Христо Иванов от Демократична България. Той заяви пред БиТиВи, че хората са на улицата заради погнусата, че може да има някой над закона.

Във връзка със сагата с плажа "Росенец", Иванов заяви, че акцията, която се е провела там, е била необходима, защото, по думите му, там няма нищо законно. Тази акция бръкна в нечия ранна и затова тези хора са тук днес, защото не може да има хора над закона.

ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов

ДПС няма да позволи да бъде смокинов лист за Борисов

Хамид Хамид все още не е видял на хартия оставките

От друга страна премиерът стои до Шиши и до Доган и го виждаме това, защото в момента БНТ е оглавявана от кадър на Пеевски. Данчо Цонев следи за разпределянето на средствата, за антикризисната помощ в парламента, а КЕВР готвят там да бъде поставен човек на Пеевски. ДПС и Пеевски контролират главния прокурор. Видяхме я тази връзка през осемте джуджета и през Петьо Еврото, който е близък и до двете институции, коментира Иванов.

Борисов отсече: Шиши нареди служебното правителство на Радев

Борисов отсече: Шиши нареди служебното правителство на Радев

Премиерът недоумява защо тогава е нямало протест

Още от началото се знаеше, че Гешев е негоден. Той нарушава закона. Борисов е през цялото време с шиши и аз го призовавам да си подаде оставката, заяви той.

В заключение той отсече, че хората са тук ,за да си искат бъдещето.

Към 20:40 ч основният лъч от шествието пое в посока към Националния стадион "Васил Левски". Премина и покрай Съдебната палата, предаде БНТ.

Протестът тази вечер преминава спокойно, няма напрежение.

Около 22 ч. обаче отново младежи с качулки са запалили факли пред сградата на Министерския съвет. Някои от тях са провокатори и представители на агитки, които са се опитали със скандирания да създадат напрежение.

Присъстващите обаче не са позволили да се стигне до ексцесии, като са направили жива верига между провокатори и полиция. В знак на благодарност, органите на реда са свалили щитовете си.

Oт СДВР съобщиха, че ще предприемат действия за опазване на обществения ред и организация на движението, съобразена както с участниците в протестите, така и с останалите жители и гости на София.

Демонстрацията е приключила мирно след 23 часа, като полицаи и демонстранти са изпели заедно националния химн.

Припомняме, по-рано бе съобщено, че отстраняват временно полицаите, били протестиращите пред Министерски съвет.