Протест срещу мярката за неотклонение на шофьора, убил двама души. Жители на село Росен протестираха срещу решението на Бургаския окръжен съд да освободи под домашен арест шофьорът на автобус Камен Филипов.

Припомняме, че на 28 февруари 2020 г. шофьорът е нарушил правилата за движение при управление и убил двама души.

Катастрофата, при която загинаха 22 годишният Тодор Тодоров и Ванча Байлова стана на пъта Бургас- Созопол на един километър след изхода на Бургас. Автобус прегази момчето и жената, докато двамата оглеждаха щетите по колите си след лека катастрофа на пътя, съобщиха от БНР.

По-късно обвиняемият бургаският окръжен съд остави под домашен арест обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Под домашен арест е мъжът, обвинен за катастрофата при Бургас-Созопол

Под домашен арест е мъжът, обвинен за катастрофата при Бургас-Созопол

Обвиняем е за смърт по непредпазливост на двама

"При две убийства той лежи в къщата си, в дома си. Убиецът трябва да е зад решетките, а не да си е вкъщи. Няма значение дали е турчин или българин. Това, което стана беше много лошо за нашето село. Това дете израстна в нашата махала. Това, че са го пуснали под "домашен арест", той ще отиде в Турция и няма да се върне", казаха хората.

Пропуск в Закона не позволява на защитата на пострадалите да обжалват съдебното решение, каза адвокатът на семейство Тодорови Борислав Янков. "Нямаме тази възможност да го обжалваме. Такава възможност има единствено прокурора", посочи той.