Тежка катастрофа затвори пътя Бургас - Созопол, съобщават от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Около 22.00 часа снощи на около километър след пътен възел "Юг" в посока Созопол възникнал пътен инцидент между лек автомобил "Ситроен Пикасо" с бургаска регистрация, шофиран от 46-годишна жена и "Фолксваген Голф 3", управляван от 22-годишен мъж.

По първоначални данни "Ситроен"-ът предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и бил последван отзад от "Фолксваген"-а. Вероятно "Фолксваген"-ът е застигнал и блъснал отзад "Ситроен"-а, тъй като автомобилът на 22-годишния мъж получил материални щети в предната лява част.

След катастрофата трите превозни средства спрели, като "Фолксвагенът" и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал "Ситроенът". Докато водачите оглеждали материалните щети, автобус с турска регистрация, управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена скорост блъснал двамата шофьори на леките автомобили, които загинали на място.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Той е задържан за 24 часа.

В резултат на тежкия пътен инцидент пътят Бургас - Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел "Юг"- к-с "Меден рудник" - с. Твърдица - Маринка - кв. Крайморие" - Созопол.

Предстои да бъде извършен повторен оглед в светлата част на денонощието, като дотогава пътят Бургас - Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен.