Участници в антиправителствените протести отново блокираха възлови кръстовища в столицата тази вечер след 21:30 ч., както и сградата на БНТ, предаде БНР.

В продължение на два часа те не позволяваха на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и на лидера на БСП Корнелия Нинова да напуснат телевизията.

Групи протестиращи отново блокираха Орлов мост, Лъвов мост и спряха движението на Централните хали, кръстовищата на бул. "Дондуков" и улица "Георги С. Раковски", на "Фритьоф Нансен" и бул. "България", "Евлоги Георгиев", бул. "Христов Ботев" и "Сливница" и на бул. "Витоша" и бул. "П. Евтимий", "Сливница" и "Христо Ботев", пл. "Македония". С викове "Оставка" недоволни граждани спираха движението и при паметника на Васил Левски, при паметника на Патриарх Евтимий, на площад "Македония", на Петте кюшета и на НДК. Движението на площад "Македония" вече е пуснато, както и при Халите и Лъвов мост.

По-рано днес организаторите на протестите отправиха призив за гражданско неподчинение, а един от тях - Арман Бабикян заяви: "Днес ще затворим София, а утре ще затворим държавата!"

Към 23.00 ч. повечето от кръстовищата бяха освободени от протестиращите с изключение на Орлов мост и сградата на БНТ, която се оказа под обсада. Вътре останаха блокирани председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

На 16-ия ден от антиправителствените протести КАТ спря камиона с озвучаването

На 16-ия ден от антиправителствените протести КАТ спря камиона с озвучаването

Хората спокойно са приседнали пред сградата на президентството

Протестиращи окупираха всички входове на сградата. Те скандираха "Оставка" и "Излезте"

Целта на демонстрантите беше да не позволят на Даниела Дариткова да напусне сградата след нейно участие в предаването "Панорама".

"Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!" - написа тя във Фейсбук.

Към 23:30 ч. лидерът на БСП Корнелия Нинова, която също взе участие в "Панорама", беше изведена от сградата с полицейска охрана, като част от протестиращите започнаха да я освиркват и да викат "Оставка".

Към полунощ полицейски кордон обгради БНТ в опит да позволи на автомобила на д-р Дариткова да напусне района.

Напрежението ескалира и протестиращи събориха кофите за боклук по цялата улица "Сан Стефано", вероятно в опит да попречат на д-р Дариткова да се изтегли от телевизията.

В крайна сметка Корнелия Нинова и Даниела Дариткова успяха да напуснат сградата на БНТ с помощта на полицията.

Полицията отново призова демонстрантите да спазват реда и да не се поддават на провокации.

МВР към протестиращите: Спазвайте реда, не се поддавайте на провокации

МВР към протестиращите: Спазвайте реда, не се поддавайте на провокации

Напрежението пред БНТ беше овладяно...