Полицията отново напомня на участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

Това се казва в изявление на МВР, разпространено до медиите тази вечер, след като полицейски служители овладяха напрежението пред БНТ.

Припомняме, в продължение на два часа участници в антиправителствените протести държаха принудително в сградата на телевизията председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидера на БСП Корнелия Нинова.

Протестът ескалира - Дариткова и Нинова бяха блокирани в БНТ

Протестът ескалира - Дариткова и Нинова бяха блокирани в БНТ

Блокади и по ключови кръстовища...

"Протестните действия днес приключиха. По време на шествията бяха блокирани редица възлови кръстовища в София, с което сериозно бе затруднено движението. Около 19 часа по време на хвърляне на яйца по правителствената сграда е бил ударен в окото служител на реда. Оказана му е медицинска помощ на място." - се казва в съобщението.

"По-късно група протестиращи блокира сградата на БНТ. Напрежение възникна при излизането на председателите на двете най-големи парламентарни групи в НС, които участваха в седмичното обзорно предаване "Панорама". Полицейските служители не допуснаха ескалация." - допълват от МВР.

От полицията напомнят, че охраната, осъществявана от служителите на реда, цели опазване на спокойствието на гражданите.