Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България настояват да се спре с черния PR срещу българския туризъм и развлекателен бранш.

От бранша недоумяват защо политически цели се преследват с похвати, които директно вредят на българския бизнес и икономика.

Те негодуват срещи опитите новозаразените с коронавирус да бъдат приписани на работещите заведения и напомнят, че хиляди души са се събирали на футболни мачове и на протести, създавайки очевиден риск от разпространение на заразата. Това обаче не се посочвало като причина за ръста на заразени.

По тази причина настояват за отговор от Националния оперативен щаб колко са заразените в цеховете и заводите, в големите хранителни вериги и градския транспорт, от религиозни събирания или завърнали се сезонни работници. Те настояват данните да се съпоставят с тези за това колко са заразените в нощните заведения.

Когато ни информират за хората в тежко състояние от СOVID-19, да ни информират и за останалите в тежко състояние и починали по други причини, за да има обективно сравнение, настояват от БАЗ и СЗБ.

Ресторантьорите не били виновни за пика, сега им пречи и Законът за шума

Ресторантьорите не били виновни за пика, сега им пречи и Законът за шума

Очават след края на юни да се пристъпи към отпускане на мерките