Назначени са проверки, които имат за цел обективната истина на случилите се събития, както и наличието на полицейско насилие на протестите в столицата. Разпоредените проверки ще приключат в едномесечен срок и при констатирани нарушения, ще бъде поискана дисциплинарна отговорност.

На брифинг пред журналисти директорът на СДВР Георги Хаджиев призова да бъде дадено време да се установи в цялост и пълнота обективната истина, за да може да бъдат изнесени данните пред обществото.

Главсекът на МВР зове протестиращите да не се поддават на провокации

Главсекът на МВР зове протестиращите да не се поддават на провокации

Разследват случая с бития младеж, който е студент в Хага

В една от медиите се чули една от гледните точки - на майката на единия от задържаните, като към настоящия момент нейният случай не е относим към разпространения в социалните мрежи клип от Министерски съвет. Мъжът е задържан на на 10 юли от 21 .30 ч. на Орлов мост. Лицето е задържано и му е повдигнато обвинение за грубо непристойно поведение, характеризиращо се с изключителна дързост и цинизъм.

Хаджиев увери, че всички събрани данни ще бъдат подложени на анализ. Няма как да кажа дали някои е бит или не е бит, каза Хаджийски.

Все още се преглеждат записите от камерите.