Пускат движението в платното за София на пътя София - Перник в ремонтирания участък от ж.п. гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево.

От утре - 21 октомври, до неделя (24 октомври) в отсечката ще бъде ограничен трафикът в платното за Перник за поставяне на мантинели. Моторните превозни средства ще преминават двупосочно в ремонтираното платно за столицата. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание. Обявяването на нова процедура се наложи, тъй като възложените дейности са над разрешените по договора за доставка и монтаж на ограничителни системи по републиканските пътища в Югозападен район, включващ областите Благоевград, Перник, Кюстендил и София.

Започва ремонтът на пътя между Владая и Драгичево

Започва ремонтът на пътя между Владая и Драгичево

Алтернативен маршрут за пътуване между София и Перник е магистрала "Струма"

Ремонтът на 3,4 км отсечка от първокласния път между ж.п. гара Владая до кръстовището за Рударци и Кладница в с. Драгичево е част от поетапния ремонт на общо 4,38 км от първокласния път I-1 в отсечката между ж.п. гара "Владая" и пътен възел "Даскалово" от км 282+485 до км 286+865. При осигуряване на финансов ресурс се предвижда през следващата година да бъде ремонтирано платното за Перник.

Ремонтът на път I-1 в отсечката между ж. п. гара "Владая" и пътен възел "Даскалово" включва полагане на нова асфалтобетонова настилка, подсилена с геомрежа по цялата ширина на платното, както и подобряване на отводняването и възстановяване на прилежащите водостоци. Пътят ще е с нови бетонови бордюри, ограничителни системи мантинели и пътни знаци.