Над 1700 от работещите в АЕЦ "Козлодуй" са се подписали под декларация в защита на ръководството на централата.

Това съобщиха инициаторите на подписката, цитирани от БНР. Според тях обвиненията към централата са неверни, тенденциозно избрани и недоказани.

Припомняме, синдикатите в АЕЦ "Козлодуй" разпространиха отворено писмо до енергийния министър Трайчо Трайков, в което изразяват тревога и недоумение от опитите да се обвини ръководството на атомната централа в лошо управление.

Ставащото демотивира работещите в централата, коментира председателят на синдикалната организация в АЕЦ "Козлодуй" към КТ "Подкрепа" Владимир Владимиров.

Нашето виждане е, че в момента се търсят причини да се очерни, да се окепази ръководството и да се намерят причините то да бъде сменено, посочи той.

Тази користна цел, която виждаме в управляващите, не е в интерес нито на работещите в АЕЦ "Козлодуй", за тяхната мотивация на труд, нито е в интерес на държавата, коментира още Владимиров.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че се очаква директорът на АЕЦ-Козлодуй Иван Генов да подаде оставка, както той заяви миналата седмица.

Миналата седмица Иван Генов влезе в задочен конфликт с министър Трайчо Трайков.

Според министъра проблемът е в начина, по който е извършван подбора на фирмите, купували електроенергията от централата, както и с някои от клаузите в договорите.