Пътните строители от "Автомагистрали-Черно море" блокираха движението по магистрала "Хемус" край Шумен, информираха от дружеството. Те излязоха на протест и блокираха Автомагистрала "Хемус" при пътен възел Белокопитово.

От дружеството съобщиха, че са принудени да защитят своите работни места и доходи чрез синдикални действия, включително и протести.

Поводът за недоволството са неизплатени от държавата средства за ремонта на автомагистрала "Тракия" от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. От компанията настояват държавата да им изплати 26 милиона и 700 хиляди лева.

От Автомагистрали - Черно море обявиха, че са написали множество писма, позиции и декларации, които обаче са останали без отговор.

Преведоха част от парите за ремонт на АМ "Тракия" на "Автомагистрали - Черно море"

Преведоха част от парите за ремонт на АМ "Тракия" на "Автомагистрали - Черно море"

Очаква се плащане към доставчици

Строителите се оплакаха, че по казуса им няма решение вече една година. Това е довело до периодично забавяне на заплати, спиране на работата поради липса на материали, масови уволнения, периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени и влошаване на финансовото състояние на "Автомагистрали - Черно море" .

От дружеството обявиха, че търпението им е изчерпано. Те настояват за незабавно изплащане на дължимите суми.

От Автомагистрали Черно море подчертаха, че синдикалните действия нямат политически характер, а се борят единствено за запазванена  работни места и достойното заплащане.

"Автомагистрали - Черно море" освобождава 530 от служителите си

"Автомагистрали - Черно море" освобождава 530 от служителите си

Причината затова е, че все още не са им разплатени 27 милиона лева