Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отказа коментар пред журналисти в Народното събрание за ареста на бившия премиер и настоящ лидер на опозицията Бойко Борисов.

"Твърде дълго говорих, няма да коментирам', лаконичен бе Рашков след парламентарния контрол, на който от ДПС отправиха близо 100 въпроса.

Рашков мина през стаята на "Продължаваме промяната" в Народното събрание, след което депутатите на Кирил Петков го съпроводиха да излезе под кордон, за да не отговаря на журналистически въпроси.

"Бързам за работа, бързам за работа. Ако обичате, искам да мина" и не коментира повече ареста на Борисов.

А преди това в постоянен спор преминаха отговорите на въпросите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков към депутати от ДПС по време на парламентарния контрол днес. 99 въпроса бяха зададени към вътрешния министър за оказван натиск и тормоз от страна на МВР към различни лица по време на предизборната кампания.

А по-рано Надежда Йорданова не пожела да дава оценка за работата на МВР под претекст, че очаква българските органи за сигурност да свършат своята работа законосъобразно. Нека да дадем възможности на всички органи да си свършат работата при спазване на правата на всички страни, настоя правосъдният министър.

Същевременно Софийска градска прокуратурата съобщи, че е уведомена за ареста на бившия премиер Бойко Борисов.

ГЕРБ възмутени, но не ги страх от още арести

ГЕРБ възмутени, но не ги страх от още арести

Това, което се случва в България започва да прилича на хунта