Дръзки крадци отключиха джипа на Петко Сертов, председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), но не успяха да го подкарат и го зарязаха пред дома му, съобщава "24 часа".

Инцидентът е станал в средата на миналата седмица, но не е огласяван от МВР. Няколко независими източника от министерството потвърдиха вчера неофициално новината без детайли.

Според информацията на вестника крадците са посегнали на служебната "Тойота Лендкруизър" на Петко Сертов през нощта. Джипът бил паркиран на улицата пред дома му в София.

Предполага се, че апашите не са били суперпрофесионалисти, но за сметка на това много дръзки.

Те най-вероятно са знаели чия е тойотата. За това говори фактът, че са отключили джипа с подправен ключ.

Това налага извода, че са набелязали тойотата и са се подготвяли предварително за удара.

Крадците обаче не са успели да подкарат джипа и са го зарязали, без да вземат нищо отвътре. Източници от МВР отрекоха слуховете, че от тойотата са изчезнали вещи.

Джипът нямал означения на ДАНС, но бил с оперативни номера - фиктивни, за да не се разбере кой е собственикът при евентуална нерегламентирана проверка в компютрите на КАТ.

За инцидента със служебната тойота е подадена жалба в столичната полиция, научи "24 часа". Води се разследване, а крадците се издирват - засега без резултат.