Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатяция, действала на територията на София.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците. Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране и склоняване жени за сексуални услуги.

Други - "доставяли" жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването клиенти в три столични стриптийз бара. В нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието. Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката.

Снимка 469618

Източник: пресцентър МВР

При спецакция на ГДБОБ са задържани 13 от обвинените. Те са били обявени за общодържавно издирване. Другите двама от участниците не са намерени. По време на полицейската акция в част от групата са намерени 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.

Днес в Специализирания наказателен съд ще бъдат весени искания за налагане на мерки за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.