Четири екипа разчистват падналите от снега дървета на пътя Черноочене - Асеновград и Ардино - Кърджали. Това съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

Преминаването на моторните превозни средства се осъществява без ограничения. Двете пътни артерии са проходими при зимни условия в двете посоки.

До края на деня ще бъдат премахнати падналите клони и дървета между Паничково и Жълт камък на второкласния II-58 Черноочене - Асеновград, както и по цялата дължина на път III-865 Ардино - Кърджали.

Снегът затвори Троянския проход

Снегът затвори Троянския проход

Близо 900 машини обработват републиканските пътища

От АПИ апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Половината страна в оранжево и жълто заради сняг и силен вятър

Половината страна в оранжево и жълто заради сняг и силен вятър

Максималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса