На над 55 000 произшествия годишно се отзовават пожарникарите. Затова ежегодно се отличават както отделни пожарникари, така и ръководители на екипи.

Вътрешният министър Бойко Рашков поздрави отличените тази година огнеборци. Днес е един много хубав ден за МВР. Хората разчитат на пожарникарите, когато са в беда, а самите пожарникари се срещат освен с риска и страданието, но и с благодарността в очите на пострадалите, подчерта Рашков.

МВР ще продължи да подкрепя условията на труд за пожарникарите. И на тази церемония Рашков анонсира стъпки за адекватна реформа в системата с изграждане и реализиране на бърза и навременна система за оповестяване, но и развитие на доброволчеството, каза още Рашков.

На официалната церемония в сградата на Министерство на вътрешните работи с приза "Пожарникар на годината" бе отличен комисар Дарин Димитров, директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич.

Освен комисар Димитров, сред отличените пожарникари бяха още за основните направления на дейност - пожарогасене и спасителна дейност, противопожарен контрол и превантивна дейност.

Комисар Дарин Димитров благодари на МВР и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за връчените награди.Той увери, че с чест и гордост пожарникарите ще носят наградите. Пожарникарите нееднократно са показвали, че работят достойно и в интерес на обществото в името на Република България, каза той.

Президентът отличи огнеборци, гасили на пожари през 2021 г. у нас и в РСМ

Президентът отличи огнеборци, гасили на пожари през 2021 г. у нас и в РСМ

Радев отбеляза нуждата от подобряване на условията на труд и на оборудването им