В Районна прокуратура-Стара Загора разследват 25-годишният Данаил М. за изнудване, придружено със заплахи, съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

На 25 ноември 2015 г. на територията на гр. Стара Загора е проведена полицейска акция под ръководството на прокуратурата. По време на акцията при получаване на сумата от 1 000 лева е задържан Данаил М., който до момента не е осъждан. Той е в ареста за 24 часа.

Предстои наблюдаващия прокурор да удължи задържането му за 72 часа и да внесе искане в Районен съд-Стара Загора за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

До момента е установено, че Данаил М. е изнудвал И.С., на 22 г. от Стара Загора, за сумата от 600 000 лева като му отправял закани за да увреди здравето му - неговото и на членовете на семейството му, както и за имуществото му.

В рамките на около половин месец Данаил М. е изнудвал И.С. да му предаде парите като му изпращал съобщения и провеждал разговори по мобилния телефон със заплахи от рода на това, че знае къде са членовете на семейството му и ще увреди здравето им или имуществото му, ако не получи сумата.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора са извършени обиск, проведени разпити на свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои Данаил М. да бъде привлечен като обвиняем за изнудване, придружено със заплахи – чл. 213а ал. 1 от Наказателния кодекс.