Националната агенция по приходите (НАП) е изпратила доклад до парламентарната антикорупционна комисия за имущественото състояние на СДС лидера Пламен Юруков.

От НАП потвърдиха, че докладът е изготвен по молба на антикорупционната комисия.
В същото време обаче агенцията реагира остро срещу публичното огласяне данни от този доклад, което е нарушение на закона. 

Документът установява смущаващи факти около имотното и данъчно състояние на синия лидер, според които Пламен Юруков е излъгал в имотната си декларация до Сметната палата, като е скрил различни търговски съдружия и прехвърляне на имоти на съпругата си Соня.

"Лицето Пламен Любенов Юруков участва в 15 търговски дружества и три съдружия с нестопанска цел, включително политическа партия, като е представляващ на осем от тях" - се казва в доклада до Бойко Великов.

Изявление на Юруков
Това е поредната манипулация. Доброволно подписах нотариално заверена декларация за разкриване на данъчната и осигурителната ми тайна
                     Още...

Междувременно Великов потвърди пред БНР, че в Комисията за борба с корупцията е внесен сигнал от депутата от ОДС Яне Янев, вследствие на което са сезирани ДАНС и НАП.

Той заяви, че са получени отговори от двете институции, но отказа да коментира информацията, получена от ДАНС, която по думите му е класифицирана и затова е била разгледана при закрити врати.

Бойко Великов уточни, че ще коментира случая едва след като комисията се произнесе за получената от ДАНС и НАП информация.