Инспекторатът за опазване на културното наследство към Министерството на културата спря изпълнение на ремонта по фасадата на катедралния храм "Св. Лудвиг" в центъра на Пловдив, съобщи БНР.

Арх. Слави Славов, експерт от главната дирекция към Министерството, каза че, ще санкционира изпълнителите на тази безумна фасадна инсталация. По думите му това е типичен пример за незаконно строителство - несъгласуване, без всякакви документи и с полагането на странен 4-милиметров пласт от плоскости.

На същата позиция е и кметът на район "Централен" Георги Стаменов, който заяви, че още днес ще връчи констативен акт на фирмата, която е започнала ремонта и той ще бъде спрян.

На въпрос как ще стане това, като си има пред вид, че нито се знае фирммата, нито имат връзка с епархията, той отговори, че в ЗУТ има механизми за въздействие. Ограничаването на достъпа до сградата е един от тях.

Пловдивчани на бунт срещу евангелска църква - привличала деца за проповедите си с бонбони

Пловдивчани на бунт срещу евангелска църква - привличала деца за проповедите си с бонбони

Хората се опасяват, че става въпрос за опасна секта

Вчера сградата на Католическата катедрала е опасана със строително скеле, със свалена частично мазилка и налепени плоскости фибран.

Тази сутрин работниците пристигнаха на място, но след разговори с представители на църквата и заради присъствието на репортер на Радио Пловдив се отказаха да продължат работа. Те заявиха, че работят вече трети ден, но няма да продължат тази сутрин, тъй като имали работа на друг обект, а имат намерението да продължат следобед.