Жители на Ветрен са писали до Европарламента за ремонт на пътна отсечка, който, според тях, се извършва без необходимата документация и се финансира от неизвестен "добродетел", съобщи БНР.

Инициативна група от град Ветрен алармира медии и институции за реконструция, която ще се прави без работен проект. Ремонтът е на стойност 600 хиляди лева, а парите ще бъдат осигурени от „частен благодетел".

"Много искахме този път да се ремонтира. От години се борихме това да се направи. Сега, обаче имаме притеснение, че се бърза с този ремонт и няма да се направи качествено, каза Ангел Сталев", говорител на Инициативния комитет.

Той обясни, че ремонтът е възложен на фирма „Чепинска кариера" ЕООД. Справка показва, че до 2011-та година е имала оборот от 1 милион и 800 хиляди лева и в същото време задължения от 480 хиляди лева.

"От 2011-та насам фирмата не е подавала отчет за приход и разход, което показва, че не е упражнявала и стопанска дейност", посочи Ангел Сталев.

Според него жителите на Ветрен се притесняват откъде идват парите за ремонта на пътя. Хората се питат дали от Агенция„Пътна инфраструктура" са уведомили ДАНС да провери произхода на тези парите, с които ще се ремонтира отсечката. Ремонт възлиза на над 600 хиляди лева.

От Инициативния комитет са уведомили АПИ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Жалба е изпратена и до Европейския парламент.