Ремонтират Драматичния театър "Крум Кюлявков" в Кюстендил за 6 млн. лева, съобщи БНТ. От тях 2 млн. 940 лв. са от безвъзмездна финансова помощ от ОП "Региони в растеж", а остатъкът е осигурен с нисколихвен кредит от фонда за устойчиви градове, като финансов инструмент, задължителен по оперативната програма.

Проектът за ремонт на театъра предвижда да бъде поставена нова и модерна облицовка на външната част на сградата. Това ще доведе и до обезопасяване на фасадата на театъра, защото не веднъж големи парчета се срутваха и имаше опасност за хората, коментира директорът на театъра Чавдар Ненов.Обновяването на Драматичния театър и парка трябва да бъде завършено до началото на септември 2022г.

Кюстендил остава без театър заради извънредното положение

Кюстендил остава без театър заради извънредното положение

Целият състав е съкратен

Освен това, ще бъде осигурен достъп за хора с увреждания до всички зали и съоръжения на сградата, ще бъде поставено и ново художествено осветление в голямата зала, която има 700 зрителски места. Пространството около сградата на Мелпомена, също ще бъде превърнато в привлекателно място за хората. В парка ще бъде подменена старата изпочупена настилка с нова, ще има фонтани, пейки и художествено осветление.