Избраха изпълнителя за проектиране и строителство на 13.2 км отсечка от АМ "Струма" през Кресненското дефиле, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Това е ДЗЗД "АПП ЛОТ 3.2.1".

В избраното дружество участват: ";ГРОМА ХОЛД" ЕООД, "ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА" АД, "ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО -БЛАГОЕВГРАД" АД, "ПЪТПРОЕКТ" ЕООД и "ВАХОСТАВ-СК" а.с.

Изпълнителят ще строи участъка от км 375-ти до 389-ти км и прилежащите пътни връзки. В него ще бъдат построени 3 тунела - "Симитли" /211 м/, "Ракитна" /1135 м/ и "Стара Кресна" /1 052 м/.

Отвориха три оферти за строежа на участък от АМ "Струма"

Отвориха три оферти за строежа на участък от АМ "Струма"

1556 дни е срокът за изпълнение на обществената поръчка за лот 3.2.1

Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление и управление на движението. Освен това ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 надлеза и подлеза.

3 пътни възела ще осигуряват достъп до трасето:

  • Пътен възел "Полето" при 379-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София.
  • Пътен възел "Мечкул" при 384-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София.
  • Пътен възел "Стара Кресна" при км 387-ми км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване в автомагистралата в посока София.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 1556 дни. Той включва времето за проектиране и строителство.

Проектът за АМ "Струма" да бъде изпълнен в този програмен период, иска Петя Аврамова

Проектът за АМ "Струма" да бъде изпълнен в този програмен период, иска Петя Аврамова

Предстои избор на изпълнител за Кресненското дефиле