Три са отворените ценови оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на 13,2 км от автомагистрала "Струма" в участъка между Кресна и Крупник, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".

Това е платното в посока Кулата - София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе. Цялата близо 24-километрова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота, за да може на обекта да се работи едновременно.

Проектът за АМ "Струма" да бъде изпълнен в този програмен период, иска Петя Аврамова

Проектът за АМ "Струма" да бъде изпълнен в този програмен период, иска Петя Аврамова

Предстои избор на изпълнител за Кресненското дефиле

Днес бяха отворени ценовите оферти за лот 3.2.1. Те са на:

• "ГБС-Инфраструктурно строителство" АД - 635 972 625.41 лв. с ДДС

• Обединение "ГЕОПЪТ СТРУМА 3.2.1", в което са: "Геострой" АД, "Пътстрой-92" АД, "Биас-М" ЕООД и "Илия Бурда" ЕООД - 504 037 616.93 лв. с ДДС

• ДЗЗД "АПП ЛОТ 3.2.1", в което са: "ГРОМА ХОЛД" ЕООД, "ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА" АД, "ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО - БЛАГОЕВГРАД" АД, "ПЪТПРОЕКТ" ЕООД и "ВАХОСТАВ-СК" а.с. - 599 999 903.90 лв. с ДДС.

Десет фирми искат да строят участък от АМ "Струма"

Десет фирми искат да строят участък от АМ "Струма"

Днес бяха отворени офертите за лот 3.2.1 през Кресненското дефиле

Лот 3.2.1 е с дължина 13,2 км. В участъка ще бъдат построени 3 тунела - "Симитли" /211 м/, "Ракитна" /1 135 м/ и "Стара Кресна" /1 052 м/. Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление и управление на движението. Ще бъдат изградени 10 виадукта с обща дължина 3,5 км, както и 3 надлеза и подлеза. Достъпът до трасето ще бъде осигурено чрез 3 пътни възела:

Пътен възел "Полето" при 379-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Брежани и Полето, както и включване в автомагистралата в посока София.

Пътен възел "Мечкул" при 384-ти км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Мечкул и Брежани, както и включване в автомагистралата в посока София.

Пътен възел "Стара Кресна" при км 387-ми км, който ще осигурява достъпа от посока Кулата до селата Стара Кресна, Ощава, както и включване в автомагистралата в посока София.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 1556 дни. Той включва времето за проектиране и строителството. Предстои да бъдат отворени и ценовите оферти за лот 3.2.2.

След незаконни сондажи, същата фирма иска да строи отсечка оТ АМ "Струма"

След незаконни сондажи, същата фирма иска да строи отсечка оТ АМ "Струма"

Агенция "Пътна инфраструктура" не е възлагала изпълнението на никакви дейности по трасето на лот 3.2