Рецидивист стреля с пистолет, за да отнеме 90 лв. от пенсионер в Лакатник, съобщи Софийска окръжна прокуратура, която е внесла мярка за неотклонение "задържане под стража".

На 1 април около 12:00 часа в с. Гара Лакатник, община Своге обвиняемият влязъл в къщата на пенсионер като нападнал мъжа, нанасяйки му удар в областта на слепоочието.

След това произвел изстрел и го заплашил с думите: "Давай парите, знам, че имаш пари". Грабителят отнел от пострадалия парична сума в размер на 89 лева и мобилен телефон.

Възрастният мъж не посмял да се оплаче в полицията, тъй като се страхувал, но впоследствие споделил за случилото се на негова позната, която уведомила полицейските органи.

Обвиняемият е държал в дома си боеприпаси за гладкоцевно ловно оръжие, за което нямал надлежно разрешение. В платнен сак били открити седемнадесет ловни патрона.

Предстои съдът да се произнесе по внесеното искане за определяне на мярка за неотклонение.

Днес по-рано маскиран маскиран нападнал и обрал баба във Враца и се стигна дотам Гешев изпраща на място апелативния прокурор на София заради случилото се. Припомняме, че вчера заловиха мним служител на "Социално подпомагане", измамил 2 пенсионерки, а във Пловдив задържаха двама за побой и грабеж над пенсионер.