Родители подкрепиха учителката, наказала дете със "заплюване от съученици", съобщиха от bTV. Припомняме, че вчера възпитателката накарала всички деца от трети клас да заплюят свой съученик, докато той е бил изправен пред дъската. С това тя целяла да го накаже.

Настойниците застанаха зад учителката, наложила нетрадиционното наказание. Те обясниха, че впоследствие са разбрали за инцидента, но децата са им разказали, че поведението на възпитателя е било предизвикано, а тя е проявила доста търпение, преди да прибегне към "наказанието". Те са категорични, че това е единичен случай и са доволни от работата ѝ с децата.

Разследват учителка, накарала ученици да плюят по съученик за наказание

Разследват учителка, накарала ученици да плюят по съученик за наказание

Детето вече е преместено в друго училище и с него работи психолог

Директорът на училището Даниела Кемчева заяви, че в писмено обяснение учителката е посочила, че до наказанието се е стигнало след оплакване на две деца. "Тя в състояние на афект е казала: Наплюйте го и вие! Не мога да кажа дали всяко дете е заплюло съученика си, такова нещо нямаше в обясненията, а аз не съм присъствала на случилото се. Учителката съжалява и се извини пред родителите", коментира Кемчева.

Социалните служби в града поясниха, че "наказаното" дете вече не е в това училище.