Румъния ни предаде трима "ало" измамници, задържани в Букурещ по време на спецакция. Те са били задържани днес на ГКПП "Русе-Гюргево". Заедно с още три лица, те са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група за телефонни измами в страната. С постановления на наблюдаващ прокурор тримата са задържани до 72 часа, а на 19 декември 2020 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Шестимата обвиняеми за участие в престъпната група са задържани. Междувременно на 17 декември 2020 г., по искане на Специализираната прокуратура, Апелативния специализиран наказателен определи постоянен арест за тримата задържани на 10 декември т.г. в различни селища на България.

При действията по разследването в Букурещ от обвинените бяха иззети лаптоп, 84 СИМ-карти и 10 телефона, с които са били набирани произволни български стационарни телефони. При претърсвания на 12 жилища в страната, ползвани от участниците в групата, бяха намерени и иззети 75 телефона, 25 СИМ-карти, картодържачи, газов пистолет, златни накити, пари, документи, както и 12 автомобила.

Ало-измамници вкараха в схемите и коронавируса

Ало-измамници вкараха в схемите и коронавируса

81-годишна жена била заблудена, че дъщеря ѝ е болна и се нуждае от кръвна плазма за 10 000 лв.

Нанесените щети, предимно на възрастни хора, надхвърлят 156 000 лева.

Специализираната прокуратура е възложила на ДНСК проверки на недвижимите имоти, собственост на обвиняемите, тъй като лицата са без трудови доходи. Сезирана е и КПКОНПИ.