47-те българи, които се оказаха блокирани в Мароко заради мерките, предприети от местните власти във връзка с разпространението на коронавируса, са кацнали с извънреден полет на турските авиолинии тази сутрин около 6.00 на летището в Истанбул. Консулът ни Никола Узунов е посрещнал туристите.

14 неорганизирани туристи, извън групата и пътували в самолета, са си закупили билети за полета Истанбул - София и се прибират в България със самолет.

Останалите ще се приберат с автобус. Генералното ни консулството ни в Одрин е информирано за маршрута на прибиране на сънародниците и ще окаже съдействие при преминаването им през турско-българската граница.

Блокираните в Мароко 47 българи излетяха за Истанбул

Блокираните в Мароко 47 българи излетяха за Истанбул

Със самолет на "Търкиш еъруейс"...

На територията на България те ще бъдат извозени с автобус, нает от туроператора, организирал пътуването им в Мароко.

От МВнР съобщават още, че и последните 6 българи са си тръгнали от Йордания. От Аман за Букурещ е излетял самолетът със 116 европейски граждани, сред които са и 6-те българи.

Посолството ни издейства разрешение от краля на Йордания Абдула Втори за осъществяването на полета след затварянето на йорданското въздушно пространство.

От МВнР припомнят, че на 16 март 20 български туристи успяха да напуснат Йордания с полет на "Райънеър" и с чартърен полет на друга авиокомпания.