Общинското направление по архитектура и градоустройство е издало 4 нови заповеди за премахване на незаконни обекти на територията на природен парк "Витоша". Обектите се намират край вила "Аглика". Става дума за сграда за обслужващ персонал, едноетажна сграда за КПП, гараж и метална бариера, съобщи Нова телевизия.

За прилежаща сграда към ГД "Брезовица" е издадена заповед за премахване, която е в процедура по обявяване. Предприети са и действия по премахване на ограда. След влизане в сила на издадените заповеди, собствениците ще получат покана за доброволно премахване. В случай, че не бъдат изпълнени, Столичната община ще пристъпи към действия по принудително премахване, обясняват от НАГ.

Прокуратурата разпореди проверка на витошката резиденция на Божков

Прокуратурата разпореди проверка на витошката резиденция на Божков

ДНСК трябва да установи дали са извършени ненужни преустройства

От НАГ припомнят, че през 2020 г. в бившата резиденция на Тодор Живков, сега на Васил Божков, са установени още 3 незаконни строежа: едноетажна сграда с прилежаща тераса и частичен полуподземен етаж-оранжерия, двуетажна офисна сграда с гараж, складове и два навеса и едноетажен склад. Заповедите за премахване бяха обжалвани от собственика, като съдебните производства още не са приключили. Цялостната проверка на обектите в природен парк "Витоша" ще продължи и през 2021 г., добавят от НАГ.