Съдът остави за постоянно в ареста мъжа- И.Н., задържан при акцията за незаконна печатница в София. Задържаната жена- Д.А. е пусната под домашен арест, съобщи прокуратурата.

Съдът прие доводите на СГП, че е налице обосновано предположение, че обвиняемите са извършители на престъпленията, за които им е повдигнато обвинение. Той взе предвид и допълнително постъпилите нови доказателства в подкрепа на обвинителната теза. Софийският апелативен съд прие още, че съществува реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление.

Решението по отношение на мерките за неотклонение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Фалшиви пари от печатницата към ВУЗ-а били пуснати вече в оборот

Фалшиви пари от печатницата към ВУЗ-а били пуснати вече в оборот

Експертиза на БНБ казва, че банкнотите са по-скоро фалшиви пари, а не реквизитни

Припомняме, вчера в своя експертиза БНБ е потвърдила, че иззетите от печатницата във висше учебно заведение банкноти не представляват "реквизитни пари".

На 18 март, ден след разбиването на печатницата в имота на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" съдът пусна с мярка "подписка" двамата обвиняеми, приемайки тезата на защитата, че фалшивите пари не са били предназначени за престъпни дейности, а са за реквизити за сватби и кръщенета. Според адвокатите, откритата печатарска машина била произведена през 1987 година и технически не можела да печата фалшификати.

От висшето учебна заведение също така отрекоха единият задържан да е работил на трудов договор към тях, обяснявайки, че печатницата е била отдадена под наем на търговско дружество.