Срещу кандидата на БСП за кмет на столицата Георги Кадиев е заведено дело за клевета, съобщава в неделния си брой в. „Труд".

Искът е внесен в петък в Софийския районен съд от двамата общински съветници от ГЕРБ Орлин Иванов и Радослав Тошев, и от областния управител на София Данаил Кирилов.

Това става в резултат на изявлението на Кадиев, че те са "тримата общинари, поискали подкуп от настоящия кандидат за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев във връзка със сделка между кметството и Бизнес парка в жк "Младост".

В жалбата се посочва, че "Кадиев преднамерено е излъгал и без да представи каквито и да  било доказателства" и е оклеветил тримата пред медиите и обществото.

До 10 дни Иванов, Тошев и Кирилов ще заведат и допълнителни граждански искове срещу Кадиев, като всеки от тях ще е  за сума от 50 000 лв.

Ако спечелят делото, тъжителите ще дарят парите за благотворителност.

От градското ръководство на БСП в София заявяват, че не се притесняват от заведеното дело срещу кандидата им за столичен кмет. Според социалистите това е добра възможност да се разкрие цялата истина по случая и да се види дали е искан подкуп от Росен Плевнелиев.