Съдят мъж, откраднал бронзов скулптурен релеф за 45 000 лв. На 21 юни 2019 г. около 02,20 ч. обвиняемият С. П. се намирал в близост до сградата на Национално училище за изящни изкуства в гр. София. На фасадата на сградата бил монтиран бронзов скулптурен релеф на стойност от 45 000 лева. Обвиняемият се насочил към релефа с намерението да го отнеме и впоследствие да го продаде.

Тъй като скулптурният релеф бил здраво монтиран на фасадата на училището, обвиняемият С. П. решил да го отнеме с помощта на неустановено техническо средство. Той го откачил и го взел. С. П. опаковал бронзовия скулптурен релеф в черни чували. След което видял свой познат и го помолил да му помогне да пренесат чувалите до трамвайна спирка в близост.

Намериха антики в частен имот в Монтана

Намериха антики в частен имот в Монтана

Полицията в Хасково е открила и незаконно оръжие в жилище

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което било установено, че обвиняемият С. П. е извършил престъплението, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, както и два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер. Спрямо него била взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предстои делото срещу С. П. да продължи в Софийски районен съд.