Симеон Сакскобургготски излезе с емоционално обръщение, в което благодари на сънародниците си, които са го подкрепили в "този мъчителен за семейството момент".
Сакскобургготски е получил стотици обаждания и имейл от страната и чужбина, след като Софийски градски съд взе решението, че дворецът "Врана" не е собственост на семейството.

Освен това в коментари в медии и в социалните мрежи Симеон Сакскобургготски също и видял възмущението на хората от откровените лъжи, които се тиражират.

Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ изгнание

Сакскобургготски: Грозно би било да ме принудят на второ изгнание

Това е едно систематично преследване от години според Сакскобургготски

"Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично", заявява Сакскобургготски и допълва:

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Сакскобургготски заявява, че все по-често се пита "заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината".

Пита се и доколко е защитено правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

"Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти", посочва Сакскобургготски.

СГС: Дворецът "Врана" е на България

СГС: Дворецът "Врана" е на България

Имотите не са били лична собственост на царете, а на държавата

Симеон Сакскобургготски посочва, че вече се уповава само на това, че посегателствата над него няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност, завършва обръщението си Сакскобургготски.