Хирурзи от Военномедицинската академия оперираха пребития миналата седмица журналист Огнян Стефанов.

Състоянието на Стефанов е стабилно, съобщи директорът на болницата генерал Стоян Тонев, цитиран от БТВ. Той е с добри жизнени показатели.

Продължава да е в реанимация предвид на неговото състояние. Лекарите лекуват и анемията му получена след жестокия побой.

4 операции бяха извършени днес на пребития журналист Огнян Стефанов.

Хирургическите интервенции на Стефанов са по крайниците и кръвоносните съдове. Десният крак на Стефанов е с най-много наранявания.  Журналистът е контактен, уточни Стоян Тонев.

Междувременно британският разследващ журналист Миша Глени заяви тази сутрин, че най-големият принос за зараждането и развитието на българската организирана престъпност са хилядите служители на службите, останали без работа при идването на демокрацията у нас.

Миша Глени, бивш кореспондент на "Гардиън" и "Би Би Си" за Източна Европа, публикува свое разследване за израстването на българската мафия. За него процеса на развитие на мафията не се различава много от ситуацията в другите посткомунистически страни.

"Когато се срути комунизмът, държавата също се срути. Изведнъж полицията спря да функционира, съдебната система не функционираше. И хора с предприемачески и опортюнистичен дух изведнъж сграбчиха тази възможност", коментира Миша Глени.

Според британеца, през всичките години на преход в България, така и не е станало ясно на обществото колко много е помогнало влиянието на организираната престъпност на цяла Източна Европа върху българската мафия.

Припомняме, главният редактор на Frog News беше пребит от четирима неизвестни на 22 септември около 22.50 часа. Инцидентът е станал на бул."Петко Каравелов" 38 в столицата, пред ресторант "Кипарисите".