Сдружение, което да защитава интересите на хората в Катуница ще бъде регистрирано до дни в съда. Това стана ясно снощи след събрание в селото, на което присъстваха кметовете на селото и на Садово.

Целта на сдружението е законно да бъде потърсена отговорност на институциите затова докъде е стигнало разследването срещу фамилията Рашкови. Според жителите на Катуница то се е проточило доста дълго, освен това все още няма наказан за смъртта на 19-годишния Ангел Петров. Жителите са категорични, че убийството на момчето е поръчково.

Те са недоволни и от това, че ежедневно са привиквани за разпити заради палежите на къщите на Рашкови и повредените автомобили. Според тях полицията неправомерно разпитва непълнолетни младежи без присъствието на родителите им, както и хора, които не са присъствали и участвали в екцесиите през септември в Катуница.

Вчера стана ясно, че Кирил Рашков - цар Киро ще бъде преместен от ареста в затворническа килия.В пловдивския затвор, където Рашков ще дели килия с други 12 обвиняеми, той ще изчака съдът да насрочи дата за делото.

Срещу Кирил Рашков има обвинение за закана с убийство. По-късно стана ясно, че срещу него се подготвят още две обвинения - едното е свързано с незаконно лихварство, а другото - за укриване на данъци в особено големи размери.

Вчера приключиха обиските и претърсванията в спиртоварната на Кирил Рашков в Катуница. Злато и оръжие не бяха открити.

С тези проверки беше изпълнено нареждането на прокуратурата за претърсване с металотърсачи на всички къщи и имоти на фамилията Рашкови. Освен трите оброчни плочки и 28-те костенурки, които се оказаха защитен вид, друго не беше открито.

Припомняме, на закрито съдебно заседание вчера Пловдивски районен съд разреши отварянето на банковите сметки на членовете на фамилията Рашкови.

Според хората в Катуница, тези действия е трябвало да бъдат извършени непосредствено след размириците през септември, а не сега. Твърдят, че свидетели са видели, че ценни вещи и покъщнина са изнесени преди дни с камиони от Рашкови.

Хората готвят нов протест, след като изтече двумесечният срок за приключване на разследването на убийството на 19-годишния Ангел.