Коалицията ГЕРБ-СДС предлага правителство с евроатлантическа ориентация, редно ДБ да се запознае с предложението преди да вземе решение.

Такава позиция изрази пред Bulgaria ON AIR председателят на СДС-София и общински съветник д-р Антон Койчев.

По-рано днес министър-председателят в оставка Бойко Борисов обяви имената на министрите, които влизат в проектоправителството на ГЕРБ, сред които е и лидерът на СДС Румен Христов.

"Tова е признание за нашето участие в коалицията и приноса, който имаме в този резултат. Мотивите са, че кандидат-премиерът Митов и Румен Христов са с ясна евроатлантическа ориентация и биографично натрупване в тази насока." - заяви Койчев в предаването "Денят ON AIR".

Той напомни, че Румен Христов активно е участвал във формирането на политики за приемането на България в НАТО.

Борисов обяви министрите в проектокабинета на ГЕРБ

Борисов обяви министрите в проектокабинета на ГЕРБ

Той представи имената им от болницата

"Политиката е изкуство на възможното. Анонсирайки личностите в кабинета, не само на Христов, но и на Митов като премиер, това е една изключително силна заявка. Митов е човек със солидно изградена биография. Те ще бъдат поставени под изпитание, никой не може да отрече, че той е качествен човек с безупречна репутация." - посочи събеседникът.

Въпреки силната заявка, новите партии в 45-ото Народно събрание отказаха да подкрепят кабинета "Митов", а съпредседателят на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов заяви, че ГЕРБ остават в изолация.

"Редно е ген. Атанасов да изслуша какво се предлага. Крайно време е да осъзнаят, че не протестират на улицата, а са вътре в парламента и трябва да носят отговорност за своите решения. Когато спрат да се движат само от негативни чувства, тогава ще прозрат, че нещата не са точно такива, каквито са изглеждали." - отбеляза председателят на СДС-София.

Атанас Атанасов не вижда основания да се говори за проектокабинета Митов

Атанас Атанасов не вижда основания да се говори за проектокабинета Митов

Към Нинова: Дяволът е в детайлите

По думите му, в България в момента е настъпило безвремие, а на "Има такъв народ" (ИТН) предстои трудната задача да сглоби работещо правителство с управленски екипи и идеи. Той допълни, че има "известни съмнения", тъй като първоначалните сигнали, които дават от ИТН, са доста разнопосочни.

"Притеснява ме натрапчивата фиксация върху личността на премиера и опитите на всяка цена той да бъде дискредитиран, а в някои случаи дори унижен. Контрапродуктивен е този подход. Дойде времето, когато те (ИТН, бел. ред.) да представят политики. В интерес на страната е те да бъдат на висотата на техните изисквания, но аз имам съмнения, че те ще могат да го направят. Дано да ме опровергаят." - изтъкна д-р Койчев.

"България не се нуждае от революционна промяна, а по-скоро от еволюционна промяна - от приемственост на добрите политики, от коригиране на слабостите, а ние винаги сме признавали, че имаме слабости", увери гостът.

Той е на мнение, че коалициите на базата на обща омраза и общ враг бързо се разпадат, тъй като те нямат обединяващ елемент.