Хората от пет населени места във Врачанско, намиращи се съвсем близо до АЕЦ "Козлодуй", се оплакаха, че вече няколко години имат проблеми с електрозахранването, съобщи Нова телевизия. Токът често спирал и те оставали буквално откъснати от света, защото не работели и клетките на мобилните оператори. Местните правили непрекъснато опити да решат проблема, но без успех.

Местните жители са писали писма и са правили срещи с представители на електроразпределителното дружество. Дават различни отговори. Един от тях беше, че косове летят и прекъсват електрозахранването по мрежата, обясни кметският наместник на село Долни Вадин Иван Спасов.

Сега заради сезона ятата скорци ги няма в близките лозови масиви. Токът обаче продължава да прекъсва. В официален отговор ЧЕЗ заявиха, че според експертите им мрежата в региона е в добро техническо състояние, но още в началото на новата година ще започне подмяната на 60 изолатора.

Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави няколко села без ток

Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави няколко села без ток

В село Крум хората са изкарали цялата нощ без ток

При последната авария, която оставила хората без ток за 12 часа, причина бил повреден изолатор, който е открит на 250-ия стълб по 30-километровото трасе и оттогава, според ЧЕЗ, не са регистрирани нови прекъсвания.