Стависки трябва да лежи в затвора, защото е извършил убийство. Това заяви вчера Дженка Петрова, майка на загиналия в катастрофата Петър Петров.

Дженка от години работи в Италия, но в момента е в България.

Никакво наказание няма да ме удовлетвори, но все пак благодаря на съда, каза майката, която научила за решението от медиите.

Ако Стависки обжалва присъдата, за пореден път ще демонстрира дебелоочието си, смята Дженка Петрова, цитирана от Sliveninfo.com.

Тя припомни, че световният шампион по фигурно пързаляне не е помогнал финансовона семейството и че от катастрофата Петрови са загубили един син и друг е получил травми.

Ще го съдя за нанесените на живото ми дете Валентин травми, обяви майката.

Припомняме, семейството на Петър Петров не обжалва условната присъда на Максим Стависки, а само поиска по-голямо парично обезщетение.

Според бащата Георги Петров пък и сто години затвор да получи Максим, Петър няма да се върне. Георги не се интересувал от делата и присъдите.

Бившата годеница на загиналия Петър Весела обаче следяла целия процес по интернет и се надява ефективното наказание да не бъде отменено.

Сред връщането на делото от Върховния касационен съд за ново разглеждане вчера излезе новото решение на апелативните бургаски магистрати.

Тричленният състав постанови, че размерът на присъдата остава същият - 2 години и половина, като Стависки ще лежи в затвора при първоначален лек режим.

Адвокатът на Стависки Явор Нотев прогнозира днес, че Максим няма да остане в затвора. Той припомни факта, че за втори път един от членовете на състава се произнася с особено мнение.