Директорката на болницата в Раднево д-р Мая Узунова, шефката на ТРЗ Марта Стефанова и служебният шофьор Слави Иванов остават постоянно в ареста, реши пловдивският апелативен съд. Той прецени, че е налице обосновано предположение за авторството на вменените престъпления, съобщиха от "24 часа".

Припомняме, че на 24 февруари, директорката на болницата в Раднево бе арестувана за присвояване на над 200 хил. лв.

Лицата са обвинени в сложна и многообразна дейност, осъществявана с други лица извън болницата. Те са обвинени, че са действали в различни комбинации помежду си поради което делото е от висока фактическа и правна сложност.

Марта Стефанова е обвинена за това, че в периода месец април 2018 г. до месец декември 2019 г. в град Раднево, в качеството си на длъжностно лице - Специалист човешки ресурси и ТРЗ на МБАЛ "Д-р Димитър Чакмаков", в съучастие с Мая Узунова като съизвършител, както и със Слави Иванов като помагач, присвоила 83 862 лв. чрез граждански договори. Стефанова е обвинен за присвояване на 192 399 лв., като преобразувала сумата в злато, апартамент и автомобили.

Директорката на болницата в Раднево присвоила над 200 хил. лв.

Директорката на болницата в Раднево присвоила над 200 хил. лв.

Главната счетоводителка на болницата е под домашен арест

Шофьорът Слави е обвинен за това, че е бил в съучастие с Марта Стефанова и е присвоил имущество - парична сума в общ размер 192 399 лв. и я преобразувал в злато, апартамент и автомобили.

Узунова е привлечена в качеството на обвиняема за това, че, не е положила достатъчно грижи за ръководенето, управлението, запазването на повереното й имущество и за възложената й работа, и от това са последвали значителни щети на същото търговско дружество с парична равностойност 361 744 лева, представляващи обща сума изплатени допълнителни възнаграждения и ДМС на лицата М. У. в размер 106 510 лева, М. А. в размер на 102 050 лева, М. С. в размер на 131 184 лева и С. С. в размер на 22 000 лева, като деянието е извършено умишлено и не съдържа признаците на по-тежко престъпление.

За посочените обвинения и престъпление законът предвижда наказания от 3 до 15 г. затвор и глоба до 5000 лева.