За втори пореден ден няма заразени с коронавирус, съобщи Регионалната здравна инспекция. за последните 24-часа нови осем души от областта са преборили коронавирусната инфекция, като шест от тях са от дома за стари хора "Възраждане".

От началото на пандемията броят на оздравелите от коронавирус вече достигна 177, като от обитателите на дома те вече са 37.

От обитателите на дома 13 души все още остават на болнично лечение. Осем от тях са в инфекциозното отделение на Университетска болница "Канев", трима в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ "Медика Русе", а други двама в обособения COVID-сектор на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков - Русе".

Проф. Александрова: Вирусът е достатъчно стабилен, за да се разработят ваксини

Проф. Александрова: Вирусът е достатъчно стабилен, за да се разработят ваксини

Изменчивостта е двойно по-бавна от тази на грипния вирус

23-ма души са безсимптомни и са изолирани във вила "Липник" в село Николово, която е на Община Русе, а други четирима души без оплаквания, които са били в домашен отпуск, остават под домашна изолация.

Сред излекуваните за последните 24 часа е и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт. На практика излекуваните от персонала, работещ там, вече са шестима. Под домашна изолация остават една от санитарките, както и социалният работник и социалният асистент.

Петима души са излекувани от COVID-19 в дома за възрастни в Русе

Петима души са излекувани от COVID-19 в дома за възрастни в Русе

От обитателите на дома 22-ма са настанени в лечебни заведени

По-късно през деня е планирана среща между областния управител Галин Григоров в качеството му на председател на Областния оперативен щаб и министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.