ВМРО, Гражданското сдружение "Родина, Общество, Държавност (РОД), Християнреформистка партия, Български съюз за директна демокрация (БСДД) и партията "Чест" организираха пред НДК традиционното шествие в защита на българското семейство. Всичко това идва на фона на провеждащия се в столицата София прайд.

От страна на ВМРО присъстваха евродепутатът Ангел Джамбазки, организационният секретар на партията Юлиан Ангелов и Александър Сиди. В шествието се включиха 60-70 души, с балони на цветовете на българското знаме, според които няма нищо по-важно от защитата на традиционното българско семейство. Мотото на шествието е "За защита на традиционното християнско семейство. Срещу антисемейните закони и антидетските политики".

Давид Александров, председател на Сдружение РОД коментира пред News.bg, че шествието е една позитивна кампания, защото в новите законодателства, които идват от Европейския съюз и това, което се приема и прокарва в България, е антисемейно. Семейството е дискриминирано, като виждаме от прайда, че те твърдят обратното. Ние виждаме изцяло техните права да бъдат защитени във всички нови документи, които биват налагани от тяхната идеология, посочи Александров.

Той негодува, че вчера Народното събрание било осветено във флага на ЛГБТИ. Това не е просто едно събитие на любовта, а едно налагане и пропагандиране, едно малцинство в България да бъде с някакви права, което не е ясно какви точно трябва да бъдат те, уточни Давид Александров.

ВМРО иска забрана на гей паради във всички общини в България!

ВМРО иска забрана на гей паради във всички общини в България!

Инициативата е на кандидата за народен представител в Бургас Георги Дракалиев

"Ние просто искаме да защитим традиционното християнско българско семейство - такова, каквото в България го има от векове, подчерта" Александров.

Той се надява шествието да мине мирно, без провокации, като организаторите няма да обиждат или да нагрубяват представителите на София прайд. От настроенията обаче, които вижда Александров в социалните мрежи, атаките срещу тях и агресията от ЛГБТИ, се създадат провокативни моменти и възможно е да има атаки срещу шествието.

Другите родителски организации, които подкрепят шествието са традиционни семейни организации като "Да запазим българското семейство", Национална гражданска инициатива, Свобода на словото, "Да опазим християнското семейство" и Християнреформистката партия.