Чернев: Възмутих се, че на събранията говорят за GSM-и и те ме намразиха

Шофьорът на Волен Сидеров Любомир Бакърджиев призна, че е нанесъл побой и материални щети на колата на Явор Доков.
Това той заяви в предаването "Тази сутрин" на бТВ.

Той съобщи, че от 7-8 месеца работи при Волен Сидеров по препоръка на Павел Чернев, но към този момент не е на работа при Сидеров. Той обясни, че след инцидента на магистрала "Тракия" "взаимодействията" са се прекратили изненадващо и внезапно.

Коментирайки случая Бакърджиев, бе категоричен, че в колата му не е имало трети човек - в нея са били само той и Сидеров.
По думите му "Фордът" на Доков се опитал на два пъти да ги засече и тогава по заповед на Волен Сидеров Бакърджиев трябвало "да направи нещо".

Той уточни, че "Фордът" ударил колата им от дясно, след което около 60 секунди колите се движели като залепени. В този момент Сидеров е решил за себе си, че това е атентат.
След като и двете коли спрели, лидерът на "Атака" излязъл пръв от „Ситроен”-а и панически започнал да крещи на шофьора си: "Направи нещо".

Бакърджиев се опитал "да извади" Явор Доков от колата, но момчето било заключено. Той призна, че в заповедите на Сидеров имало изискване да използва сила и посочи, че по време на инцидента Сидеров стоял встрани и заповядал на Доков да излезе от колата с вдигнати ръце, насочвайки пистолет срещу него.

В момента, в който момчето запалило колата, за да потегли от мястото на инцидента, Бакърджиев започнал да реже гумите на колата му с нож, а когато "стигнал" до дясната гума, чул изстрел.

На въпрос на водещия Бареков дали е видял втория човек във "Форда", Бакърджиев отговори, че видял само ръка.

Той призна, че след инцидента, потегляйки към София, бил уплашен и започнал да набира 166, но бил спрян от Сидеров с аргумента, че не трябва да прибързват с действията си.

"Защо така се случи, знае само Сидеров, защото той до края моделираше цялата тази пародия", посочи Бакърджиев.

Той уточни, че в колата Сидеров провел телефонен разговор, най-вероятно с Капка Георгиева.
"Явно му бяха задавани само въпроси, а той отговаряше с "да" или "не", уточни шофьорът на лидера на "Атака".
По думите му Сидеров се опитвал да се свърже и с Павел Чернев, защото нервно казал, че той си е изключил телефона.

Любомир Бакърджиев призна още, че Сидеров и неговото обкръжение, по-точно синът на Капка Георгиева и самата Георгиева, биха могли да се притесняват от това, което той знае.
Попитан кога ще бъде известна тази информация, с която разполага, той заяви: "Когато му дойде времето или в зависимост от това, кой ще даде по-голяма сума".