Парламентарна комисия отново ще разглежда свалянето на имунитета на лидера на партия "Атака" Волен Сидеров. И този път националистът не склони и не даде сам депутатския си имунитет.

Това стана ясно в първите минути на днешното пленарно заседание, когато председателят на Народното събрание Цецка Цачева предложи като втора точка депутатите да се захванат с искането на главния прокурор за сваляне на имунитета на атакиста.

Затова и отново трябва да се създаде временна комисия за лишаване на Сидеров от защитата му на народен представител. Припомняме, обвинител номер 1 отново настоя да разследва "Атакист" номер 1, - този път за действията му преди години на протест в Батак и за нападението над журналист от ТВ СКАТ известен като случая: "Извини се, бе".

Лидерът на Атака поиска точката за имунитета му да бъде първа и след това да се гледа Конституцията. "Затваряте очи, това няма да се хареса на някои посолства", изтъкна той. Самият Волен Сидеров в сподели с колегите си, че очаквал още искания за снемане на имунитета му за други негови хулигански прояви от 9-ти и от 6ти клас. "Ще имате много работа", подчерта той.

"Моля ви не се отпускайте", настоя Сидеров. Целта на предложението му било правосъдието и прокуратурата да спят спокойно.

Водещият парламентарното заседание Цецка Цачева не уважи искането му. На председателски съвет било решено първо да се гледа имунитета му приоритетно.

Очаквано народните избраници се заеха като първа задача с промените в Конституцията. За да проследи дебатите и гласуването, в пленарна зала дойде и министърът на правосъдието Христо Иванов.

В началото на работния си ден депутатите почетоха с едноминутно мълчание паметта на бившия премиер Димитър Попов, който бе начело на правителството от 20 декември 1990 година до 8 ноември 1991 година.