Станимир Илчев Синът на депутата от НДСВ Станимир Илчев - 24-годишният Владимир Илчев, който беше арестуван на 14 май по подозрения, че е участвал в трафик на проститутки, е освободен от испанския затвор "Асебуче", съобщи Дарик радио.

За освобождаването на Владимир е платена гаранция. По уговорка с адвоката му гаранцията няма да се коментира, заяви Станимир Илчев.

•••Обади ми се от автогарата на град Алмерия, разказва депутатът, където е отишъл да си купи билет и е трябвало да отпътува някъде около полонощ за Мадрид.

Тази сутрин телефонирах в посолството и това, което разбрах е, че е пристигнал, приели са го, настанен е и в момента все още спи. Естествено е, че се зарадвахме с жена ми и с други наши близки изключително много.

В същото време, самонаблюдавайки се, мога да кажа, че това е много особена радост, това е уморена радост, защото от началото на този инцидент минаха повече от 40 дни и през всеки един от тези дни сме се надявали да се случи това, което едва вчера се случи – да бъде освободен от гаранция.

Той носи със себе си някакакъв документ, издаден му от следствените органи, от кояето се разбира, че трябва да бъде с постоянен адрес в Мадрид, че трябва на първо число на следващия месец да отиде някъде да се подпише и изобщо да бъде на разположение на следственото дело.

Във всички случаи новината за нас е изключително важна, тя не може да се определи по друг начин освен като положителна, дори мои приятели – юристи, звъняха снощи и казаха, че това е добра индикация в друга посока, че самото следствено дело ще се развива може би по-динамично и че ще се стигне до такива обективни преценки, които ще бъдат изключително в негова полза най-вероятно в не токова далечно бъдеще.•••